22 Maj

Banofee - ciasto bananowe

Orzechy zmiksuj na drobne okruchy, dodaj dobrze namoczone we wrzątku przez około 10-15 minut daktyle, odrobinę wody i miksuj aż masa będzie lepka i bez problemu będzie się ugniatać. Formę do ciasta wyłóż folią spożywczą i wygnieć zwilżonymi dłońmi spód.

Następnie na przygotowany spód rozsmaruj masło orzechowe.

Banany obierz ze skórki, pokrój i układaj na spodzie. Następnie banany skrop sokiem z cytryny.

Tylko stałą część mleka kokosowego przełóż do miski i ubij mikserem przed około 5 minut na puszystą masę dodając powoli sok z cytryny.

Ubitą śmietanką posmaruj banany. Na koniec posyp kakaem przygotowane ciasto.

Składniki:

- 2 szklanki mieszanki: migdałów, nerkowców, słonecznika

- ½ szklanki namoczonych daktyli

- odrobina wody

- 100g masła orzechowego

- 10 bananów

- sok z cytryny

- 1 puszka mleka kokosowego (schłodzonego przez całą noc)

- kakao
 

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ