mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
28 Lip

Fit pizza

Sposób przygotowania:

Ciasto:

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ser rozgnieść widelcem, dodać pozostałe składniki i wymieszać, ugnieść ciasto. Rozłożyć na blaszcze na papierze do pieczenia, aby uzyskać cienką warstwę ciasta. Gotowe ciasto wstawić do nagrzanego pierkanika i piec przez około 25 minut (do momentu, aż ciasto zacznie się ruzmienić). Wyjąć ciasto z piekarnika, posmarować sosem pomidorowym i położyć pozostałe składniki. Ponownie wstawić do piekarnika na około 7 minut.

Sos pomidorowy:

Pomidora obrać ze skórki, pokroić i włożyć na garnka, gotować na małym ogniu. Dodać pozostałe składniki i dusić około 10 miut, zblendować na gładką masę.

Składniki:

Spód:

- 250 g  sera twarogowego chudego

- 2 jajka

- 120 g mąki pełnoziarnisej

- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sos pomidorowy:

- 2 pomidory

- 1 ząbek czosnku

- bazylia

- oregano

- sól

- pieprz

Dodatki (wedle uznania), u mnie:

- ser mozarella

- czerwona papryka

- pomidorki koktajlowe

- ser Feta

- szynka parmeńska.

Twój komentarz




POKAŻ