mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
09 Paź

Korzenna owsianka z karmelizowaną gruszką

Jesienna i rozgrzewająca wersja owsianki.

Składniki:
- 50g (5 łyżek) płatków owsianych
- 250 g (1 szklanka) mleka krowiego/sojowego

- średnia sztuka (120g) gruszki
- 1g (1/3 łyżeczki) imbiru mielonego
- 1g (szczypta) cynamou
- 12 g (łyżeczka) miodu
- 10g (5 sztuk) orzechów laskowych
- 6g (1 łyżka) soku z cytryny


Sposób przygotowania:
Płatki przygotować zalewając ciepłym mlekiem, przełożyć do miseczki. Gruszkę pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię z odrobiną wody. Dodać imbir, cynamon, miód i dusić około 5 minut aż gruszka zmięknie. Owsiankę polać gruszką karmelizowaną i posypać posiekanymi orzechami.

Twój komentarz




POKAŻ