mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
11 List

Pasztet

Pasztet ze składników, które zwykle zostają nam po ugotowaniu rosołu. Prosty, pyszny i wykorzystujący mięsko i warzywka z rosołu :)

Wszystkie składniki (mięso i warzywa) są pozostałością z ugotowanego rosołu :)

Składniki:

- 3 podudzia z kurczaka bez skóry

- 7 marchewek

- 3 białe części pora

- 2 pietruszki

- 3 jajka

- 2 łyżki startej bułki grahamki

- 1/2 łyżeczki soli

- 1/4 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania:

Mięso obrać z kości, pokroić na kawałki razem z warzywami. Dodać jajka, bułkę tartą, przyprawy i zblendować na całkowicie gładką masę. Foremkę (keksówkę) wykłożyć papierem do pieczenia, napełnić gotową masą. Piec 40 minut w 200st. w opcji góra/dół (do zarumienienia się boków). Jeść po wystygnięciu.

Twój komentarz




POKAŻ