mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
27 Marz

Ciasto a'la napoleonka

Sposób przygotowania:

Herbatniki ułożyć na spód blachy ( u mnie 4x2 herbatniki na spodzie).

Do szklanki odlać około 100 ml mleka i rozmieszać w nim budyń. W garnku zagotować pozostałą część mleka razem z erytrytolem. Jak mleko zacznie wrzeć wlać budyń i energicznie mieszać gotująć przez około 15 sekund. Zdjąć z ognia i dodać masło, i wymieszać. Gotową masę przelać na ułożone herbatniki i równo rozprowadzić. Na wierzch ułożyć pozostałe herbatniki. Wstawić na kilka godzin do lodówki, aż zgęsnieje. Można posypać cukrem pudrem.

 

Składniki:

- 16 herbatników

- 2 budynie waniliowe bez cukru

- 650 ml mleka 2%

- 50 g (5 łyżek) erytrytolu

- 30 g masła

- u mnie do posypania odbina cukru pudru (można pominąć)

Twój komentarz




POKAŻ