mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
09 Marz

Kokosowy pudding chia z owocami

Sposób przygotowania:

Mleko zagotować z wiórkami kokosowymi. Po delikatnym ostudzeniu dodać miód i nasiona chia. Mieszać co jakiś czas do całkowitego wystudzenia, aby nasiona się nie posklejały. Wyłożyć do pucharków i odsatawić do lodówki na co najmniej 5 godzin. Truskawki zblendować. Mango i kiwi obrać, i pokroić w kostkę. Granata obrać. Na gotowy i schłodzony pudding z chia polać zmiksowane truskawki, a następnie wyłożyć pokroijone owoce.

Składniki (na 2 porcje):

- 1 szklanka mleka 2%

- 2 łyżeczki wiórków kokosowych

- 2 łyżki nasion chia

- 1 łyżeczka miodu

- owoce wedle uznania (u mnie zmiksowane mrożona truskawki, kawałki mango, kiwi i pestki granata).

Twój komentarz




POKAŻ